Kuře v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v zelí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1908 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 dkg | Anglická slanina |
1 špetka | Kmín celý |
1 ks | Kuře |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
70% Kalorie 1,375 kcal
Kilojoule 5 752kJ
3% Sacharidy 9 g
144% Tuky 108 g
46% Sodík 918 mg
156% Bílkoviny 88 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 421,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kmín celý, Kuře, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v zelí postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče rozložíme kysané zelí a přikryjeme ho plátky anglické slaniny. |
2 | Kuře naporcujeme. |
3 | Jednotlivé porce osolíme, okmínujeme. |
4 | Porce dáme na zelí a zalijeme šlehačkou. |
5 | Vše pečeme do změknutí. |