Sýrová polévka se smaženými bramborovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová polévka se smaženými bramborovými noky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19166 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
noky | |
---|---|
80 g | Brambory vařené |
70 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tuk |
100 g | Tuk ztužený |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
Sýrová polévka se smaženými bramborovými noky | |
30 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Hrášek |
30 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 193,4mg |
Draslík | 141,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Tuk, Tuk ztužený, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová polévka se smaženými bramborovými noky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou a umícháme jíšku. Zředíme ji vodou, mlékem a dobře rozmícháme. Osolíme, okořeníme a přidáme hrášek. Krátce povaříme. |
2 | Nakonec do hotové polévky přidáme smažené noky a nastrouhaný sýr. |
3 | Příprava noků: |
4 | Osolenou vodu s tukem přivedeme k varu, rychle vsypeme mouku a zamícháme. Odstavíme z plotny a těsto vymícháme a propaříme. |
5 | Do prochladlé kaše potom přidáme vejce, žloutek a uvařené, vychladlé a nastrouhané brambory. |
6 | Z těsta vykrajujeme lžící noky a smažíme je na rozpáleném tuku. |
Poznámka
Polévku připravujeme při slavnostních příležitostech.