Recept

Celozrnné hrnkové knedlíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19187

Ingredience

30 g Burisony
250 ml Mléko sójové
200 g Mouka špaldová
10 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
17% Sacharidy 62 g
11% Tuky 8 g
15% Sodík 299 mg
21% Bílkoviny 12 g

Celozrnné hrnkové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, žloutek dobře rozmícháme v sojovém mléce a z bílku ušleháme sníh se špetkou soli. Do mísy vsypeme celozrnnou špaldovou mouku, přilijeme sojové mléko s žloutkem a přidáme trochu soli. Vše dobře rozmícháme v řidší těsto. Nakonec přimícháme sníh z bílku a burizony.

2

Tři čajové hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem asi tak do dvou třetin. Hrnky vložíme do většího hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby byly hrnky ponořeny do poloviny. Těsto nesmí přijít do styku s vodou. Vaříme 35 až 40 minut.

3

Hrnky vyjmeme z hrnce a necháme trochu vychladnout. Knedlíky vyklepneme z hrnků na prkénko a krájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept