Celozrnné hrnkové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné hrnkové knedlíky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19187 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Burisony |
10 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko sójové |
200 g | Mouka špaldová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 85,8mg |
Draslík | 37,3mg |
Vláknina | 340,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 340,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Burisony, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko sójové, Mouka špaldová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnné hrnkové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, žloutek dobře rozmícháme v sojovém mléce a z bílku ušleháme sníh se špetkou soli. Do mísy vsypeme celozrnnou špaldovou mouku, přilijeme sojové mléko s žloutkem a přidáme trochu soli. Vše dobře rozmícháme v řidší těsto. Nakonec přimícháme sníh z bílku a burizony. |
2 | Tři čajové hrnky vymažeme máslem a naplníme těstem asi tak do dvou třetin. Hrnky vložíme do většího hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby byly hrnky ponořeny do poloviny. Těsto nesmí přijít do styku s vodou. Vaříme 35 až 40 minut. |
3 | Hrnky vyjmeme z hrnce a necháme trochu vychladnout. Knedlíky vyklepneme z hrnků na prkénko a krájíme na plátky. |