Recept

Celozrnné švestkové knedlíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19195

Ingredience

100 g Med včelí
400 ml Mléko sójové
400 g Mouka špaldová
150 g Mák mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
30 ks Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
18% Sacharidy 63 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 76 mg
21% Bílkoviny 12 g

Celozrnné švestkové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Sojové mléko v hrnci dobře rozmícháme s hrubou špaldovou moukou. Použijeme asi 1/4 celkového množství mouky. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplem nám kaše začne houstnout. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

2

Kaši vyklopíme na vál, který jsme si posypali špaldovou moukou. Postupně zapracujeme do kaše 1 vejce a zbylou mouku. Vznikne nám hladké těsto. Vytvoříme delší váleček, který si nakrájíme nožem na stejné plátky. Do každého zabalíme 1 vypeckovanou švestku a v dlani uválíme do kulatého knedlíku.

3

Knedlíky vkládáme do vroucí, jemně osolené vody a vaříme 10 minut. Hotové knedlíky poléváme medem a sypeme mletým mákem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept