Bramborové knedlíky se sýrovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky se sýrovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19244 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
náplň | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Žemle tuková |
Bramborové knedlíky se sýrovou náplní | |
750 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Pšeničná krupice |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 804,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky se sýrovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Den předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme, přisypeme krupici, mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto. |
2 | Těsto rozválíme na plát, nakrájíme na čtverce a do středu každého dáme trochu náplně. |
3 | Příprava náplně: Žemle nakrájíme na kostičky, osmahneme je na másle a smícháme se sýrem nastrouhaným nahrubo. |
4 | Knedlíky zabalíme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 12-15 minut. |
5 | Podáváme polité rozpuštěným sádlem (nebo máslem). Vhodnou přílohou je zelí nebo špenát. |