Jednoduchý recept

Bramborové bochánky s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 19246

Ingredience

750 g Brambory
1 špetka Muškátový květ
50 g Máslo čerstvé
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 264kJ
7% Sacharidy 24 g
24% Tuky 18 g
22% Sodík 447 mg
23% Bílkoviny 13 g

Bramborové bochánky s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, rozpůlíme, zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka. Ještě horké brambory prolisujeme.

2

Žloutky utřeme s máslem, přidáme nastrouhaný sýr, sůl a špetku muškátového květu. Směs promícháme s prolisovanými bramborami.

3

Vzniklou bramborovou kaši naplníme do sáčku s trubičkou a na máslem potřeném plechu tvoříme bochánky. Potřeme je rozšlehaným bílkem a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

4

Podáváme jako doplněk k telecí nebo hovězí pečeni. Můžeme podávat i k zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept