Moravská bramborová kaše se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravská bramborová kaše se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19277 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
0,5 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravská bramborová kaše se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory rozkrojíme na poloviny, zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka. |
2 | Potom vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, opepříme, a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na které jsme opekli nasekanou cibuli. Podle potřeby zředíme trochou vývaru a vymícháme jemnou kaši. |
3 | Kaši podáváme posypanou osmaženou strouhankou a pokapanou rozpuštěným máslem. |
Poznámka
Je vhodnou přílohou k pečeným masům nebo k uzeninám.