Turecké brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecké brambory
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1928 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
1 hrst | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 124 kcal
Kilojoule 519kJ
6% Sacharidy 21 g
3% Tuky 3 g
13% Sodík 257 mg
10% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 730,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 10,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecké brambory postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory vložíme do vymazaného pekáčku olivovým olejem, osolíme a okmínujeme. |
2 | Trochu podlijeme vývarem a dáme péct doměkka. |
3 | Když je třeba, pokrm trochu podlijeme. |