Jednoduchý recept

Rýže s lilky

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19398

Ingredience

6 g Kopr čerstvý
300 g Lilek
50 ml Olej olivový
30 ml Olej rostlinný
10 g Oříšky piniové
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 047kJ
18% Sacharidy 66 g
31% Tuky 24 g
4% Sodík 76 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rýže s lilky postup přípravy receptu:

1

Přebranou rýži necháme půl hodiny máčet v horké, osolené vodě. Poté propláchneme studenou vodou a nechápe okapat.

2

Opláchnutou rýži osmahneme na olivovém oleji, zalijeme půl litrem vody a vaříme.

3

Lilky pokrájíme a osmažíme na rozpáleném rostlinném oleji. Přimícháme je k rýži. Vše vaříme až do úplného vstřebání veškeré vody.

4

Hrnec s uvařenou rýží zabalíme do utěrky a přiklopený necháme půl hodiny odstát.

5

Podáváme s piniovými oříšky, sypané posekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept