Kari omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari omáčka
Kari omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19416 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Šafrán |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 13,2mg |
Vláknina | 410,0mg |
Vitamín A | 5,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kari koření mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari omáčka postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, kari koření a šafrán a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Stáhneme a rozředíme vývarem. Poté při nízké teplotě povaříme asi 3 minuty, přidáme smetanu a ještě 2 minuty povaříme. Přidáme několik kapek citrónové šťávy a odstavíme. |
2 | Omáčka se podává horká. |
Poznámka
1