Jáhly s dušenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhly s dušenou zeleninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 19430 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
100 g | Brokolice |
100 g | Jáhly - loupané proso |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
100 g | Pastinák |
2 ks | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
550 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 348,1mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Jáhly - loupané proso, Kmín drcený, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pastinák mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhly s dušenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Jáhly nejdříve spaříme horkou vodou. Překlopíme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu. |
2 | Mrkev a pastiňák nakrájíme na kostičky, brokolici na menší růžičky. Přidáme k jáhlám. Okořeníme kmínem a bazalkou a osolíme. Pomalu dusíme 20 minut na mírném ohni. Občas důkladně ode dna promícháme vařečkou. |
3 | Nakonec omastíme olivovým olejem. |
4 | Hotové jídlo upravíme na talíře a zdobíme krájenou ředkvičkou. |