Vločková rajčatová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločková rajčatová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19458 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Ovesné vločky |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Rajčatová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 3,8mg |
Draslík | 310,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 562,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vločková rajčatová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na másle upražíme ovesné vločky a zalijeme je mlékem smíchaným s vodou. Chvíli povaříme, osolíme a přilijeme rajčatovou šťávu. Vaříme ještě 10 minut. |
2 | Polévku odstavíme z plotny a přidáme nasekanou petrželku. |
3 | Polévku můžeme podávat s osmaženými kostičkami žemle. |