Recept

Salát z grilovaných brambor

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 19478

Ingredience

50 g Anglická slanina
600 g Brambory
4 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 275kJ
6% Sacharidy 20 g
31% Tuky 23 g
13% Sodík 266 mg
10% Bílkoviny 6 g

Salát z grilovaných brambor postup přípravy receptu:

1

Uvaříme dobře umyté, středně velké brambory. Vaříme jen velmi krátce, přibližně 10 minut.

2

Ještě teplé brambory rozprostřeme na plech, pokapeme olivovým olejem, smíchaným se sladkou mletou paprikou a utřeným stroužkem česneku, na stejný plech rozložíme i plátky slaniny.

3

Do středně rozehřáté trouby vložíme plech s bramborami a slaninou.

4

Po pěti minutách sundáme z plechu slaninu, brambory otočíme a grilujeme dalších 5 minut. Upečené brambory nasypeme do mísy, přidáme k nim na kostičky pokrájenou opečenou slaninu, osolíme, opepříme.

5

Na zálivku budeme potřebovat majonézu, vinný ocet a nasekanou petrželku. Vše smícháme a nalijeme na brambory se slaninou.

6

Podáváme ještě teplé, ozdobené nasekanou petrželkou.

Poznámka

Salát můžeme podávat teplý i vychlazený. Kromně slaniny se do něj výborně hodí i kolečka grilované klobásy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept