Recept

Bramborový salát s uzenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19479

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
10 g Bazalka
450 g Brambory
1 ks Cibule
180 g Klobása Chorizo
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
130 g Rajčata sušená sterilovaná
1 ks Salát Rosso
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 661kJ
8% Sacharidy 28 g
34% Tuky 25 g
15% Sodík 305 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramborový salát s uzenkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme zálivku. Budeme potřebovat lžíci octa balsamico, stejné množství rajčatového protlaku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Všechny ingredience důkladně promícháme a zálivku uložíme do chladu.

2

Uvaříme brambory ve slané vodě, vodu slijeme a vychladlé brambory nakrájíme na plátky. Zelenou papriku naporcujeme na větší kousky, červenou cibuli na tenká kolečka, sušená rajčata na proužky, klobásu opět na kolečka.

3

Na větší talíř rozložíme dobře umyté a osušené listy salátu lollo rosso. Na ně vyskládáme střídavě papriku, klobásu, cibuli a sušená rajčata. Salát přelijeme zálivkou a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept