Koláč s cibulí a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s cibulí a tuňákem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19510 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Vrchní vrstva | |
---|---|
900 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
85 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Salát kadeřavý |
1 ks | Salát ledový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Koláč s cibulí a tuňákem | |
7 g | Droždí sušené |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 708,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Salát ledový, Sůl, Tuňák v oleji, Tymián čerstvý, Droždí sušené, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Salát kadeřavý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s cibulí a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku se solí, s droždím, přidáme olej a takové množství vody, aby vzniklo hladké, tuhé těsto. Na pomoučené pracovní desce hněteme 5 minut, aby bylo pružné a vláčné, vytvarujeme z něj kouli, vložíme do misky vymazané olejem. Povrch těsta potřeme olejem, necháme hodinu kynout přikryté ubrouskem na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit objem. |
2 | Cibuli dusíme v hrnci s rozehřátým máslem na velmi mírném ohni 20 minut. Přidáme cukr a sůl, za častého míchání dusíme ještě 30 - 40 minut, dokud nezačne cibule zlátnout. Po zamíchání hrnec vždy zase přiklopíme. Potom cibuli zahříváme ještě 15 - 20 minut bez pokličky, aby byla stejnoměrně zlatá. Hrnec odstavíme, vmícháme tymián, vykynuté těsto krátce prohněteme na pomoučené pracovní desce, rozválíme na obdélník o velikosti 33 x 23 cm se zvýšenými okraji a opatrně přeneseme na plech. Protože je velmi elastické, bude třeba ho na plechu znovu roztáhnout. |
3 | Na těsto ve stejnoměrné vrstvě rozložíme cibuli. Rozebereme na kousky maso z tuňáka, položíme na cibuli, nakonec poklademe koláč olivami, dle chuti osolíme a opepříme. Plech vložíme do trouby, předehřáté na 220°C, pečeme 20 minut na nejvyšší poloze roštu. |
Poznámka
Koláč servírujeme horký s listovým salátem.