Zdravý recept

Aspik – rosolový vývar

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19531

Ingredience

1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar z hovězích kostí
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 247kJ
3% Sacharidy 11 g
20% Tuky 15 g
108% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 19 g

Aspik – rosolový vývar postup přípravy receptu:

1

Čirý, ohřátý vývar přecedíme, osolíme, opepříme a ochutíme octem.

2

Plátky želatiny namočíme do studené vody asi na 10 minut, vymačkáme je a vmícháme do horkého, ne vroucího vývaru.

3

Aspik používáme pro všechny druhy rosolů s kyselou chutí.

Poznámka

Můžeme použít i rybí nebo zeleninový vývar, vždy z něj odstraníme tuk.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept