Pražma pečená v solné krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma pečená v solné krustě
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Citronová omáčka | |
---|---|
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Obloha | |
1 hrst | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Citrony |
Pražma pečená v solné krustě | |
2 stroužek | Česnek |
0,5 hrst | Estragon |
1 hrst | Petržel - nať |
1000 g | Pražma |
1 ks | Šalotka |
2 kg | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 257,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 89,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Citrony, Česnek, Estragon, Pražma, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Bylinky čerstvé - svazek, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražma pečená v solné krustě postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče nasypeme polovinu mořské soli, na ni položíme zvenčí i zevnitř omytou, papírovými utěrkami osušenou pražmu, jejíž tělní dutinu jsme vyplnili petrželkou, šalotkou, estragonem a česnekem. Rybu posypeme druhou polovinou soli tak, aby byla zcela zakrytá a pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 220°C. |
2 | Mezitím si připravíme citronovou omáčku: Citronovou šťávu a šalotky zvolna dusíme 5 minut, zesílíme oheň a vaříme, dokud se množství šťávy nesníží na polovinu. Opět zmírníme oheň a za stálého míchání přidáváme máslo, dokud se zcela nezapracuje do šalotky a omáčka nezhoustne. Omáčku osolíme, opepříme a udržujeme v teple. |
3 | Rybu vyndáme z trouby, necháme 5 minut odpočinout, vyloupeme ji ze soli, položíme na mísu a obložíme klínky citronu a bylinkami. |
4 | Servírujeme s citronovou omáčkou. |