Celer v olivovém oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer v olivovém oleji
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 19659 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
60 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
60 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
6 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 440,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer v olivovém oleji postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přidáme na kolečka rozkrájenou mrkev a na kostičky nakrájené brambory. Vše zalijeme olejem a vodou, osolíme, ocukrujeme, zalijeme citrónovou šťávou, necháme vařit až do změknutí. |
2 | Uvařenou zeleninu necháme vystydnout, podáváme posypané hráškem a sekanou petrželí. |
Poznámka
Servírujeme studené.