Sváteční bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční bramborový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1966 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
80 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Majonéza |
80 g | Mrkev kořen |
3 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
5 ks | Vejce křepelčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 116,1mg |
Draslík | 800,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jablka, Majonéza, Okurky nakládané, Petržel kořen, Sůl, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Vařená křepelčí vejce nakrájíme na čtvrtky. |
3 | Oloupané jablko na kostičky, cibuli najemno, parmskou šunku na nudličky. Vařenou zeleninu a kyselé okurky nakrájíme na kostičky. |
4 | Všechny suroviny smícháme, přidáme hrášek a dochutíme majonézou s hořčicí, citrónovou šťávou, solí a pepřem. |
Poznámka
Zeleninu předem uvaříme doměkka.