Jablkovo-bramborové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkovo-bramborové knedlíky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19795 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
100 g | Cukr moučkový |
4 ks | Jablka |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mák mletý |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 85,6mg |
Draslík | 959,0mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkovo-bramborové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory najemno nastrouháme a přebytečnou vodu vymačkáme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce a sůl a vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta tvarujeme knedlíky, které naplníme částí omytých, nakrájených jablek. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut. |
3 | Zbylá jablka rozdusíme na pyré. Uvařené knedlíky rozkrojíme na poloviny, přelijeme jablečným pyré, posypeme mákem, cukrem a omastíme rozpuštěným sádlem. |