Fazolové lusky na kyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky na kyselo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1980 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
1150 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
30 g | Kopr sterilovaný |
120 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 24,4mg |
Draslík | 106,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky na kyselo postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky zastříkneme trochou teplé vody, osolíme a částečně podusíme. |
2 | Z poloviny dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji smetanou a rozšleháme. Vlijeme do fazolových lusků a za občasného promíchání je udusíme téměř doměkka. |
3 | Ke konci dušení přidáme jemně nakrájený kopr, přidáme sůl, cukr a necháme přejít varem. |
4 | Nakonec pokrm zjemníme přidáním zbylého másla. |