Hovězí vývar se sýrovým strouháním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar se sýrovým strouháním
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19851 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1,5 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 136,9mg |
Draslík | 294,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar se sýrovým strouháním postup přípravy receptu:
1 | Z hrubé mouky, nastrouhaného sýru, vajec, soli a pepře vypracujeme tužší těsto. Nastrouháme je na hrubém struhadle a necháme na utěrce asi 30 minut proschnout. |
2 | Strouhání vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, scedíme a podáváme v horkém hovězím vývaru. |
Poznámka
Nastrouhané těsto můžeme zavařit přímo do vývaru.