Smetanová polévka s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová polévka s řeřichou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19852 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Řeřicha |
175 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 199,1mg |
Vláknina | 682,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Řeřicha, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová polévka s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, podlijeme vínem a chvíli povaříme. |
2 | Potom přilijeme vývar, přivedeme k varu a přidáme část omyté, nakrájené řeřichy. Hrnec s polévkou odstavíme z plotny. |
3 | Smetanu rozmícháme se solamylem a vmícháme do polévky. Nakonec přidáme zbylou řeřichu a podle chuti sůl a pepř. |