Salát z tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z tofu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1988 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr sójový - Tofu |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 415,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Cukr krupice, Olivy nakládané, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z tofu postup přípravy receptu:
1 | Omytou zeleninu očistíme, rajčata a cibulky nakrájíme na malé kousky. |
2 | V menší misce připravíme zálivku - z vody, olivového oleje, cukru, soli a pepře. |
3 | Citron rozpůlíme a z jedné půlky vymačkáme šťávu, kterou dáme do zálivky. |
4 | Do salátové mísy dáme nakrájená rajčata a cibulky, přidáme opláchnutý špenát, zelené olivy. |
5 | Nakrájené tofu přidáme až nakonec. |
6 | Salát promícháme, zalijeme ho zálivkou a dokořeníme barevným pepřem. |
7 | Nakonec ozdobíme petrželkou. |