Guláš Petra Voka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš Petra Voka
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 199 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
325 g | Hovězí maso přední |
450 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Lečo sterilované |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
325 g | Vepřová plec |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 54,6mg |
Draslík | 499,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš Petra Voka postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a zpěníme. V tomto základu opečeme za stálého míchání osolené a opepřené hovězí maso. Potom je zalijeme částí vlažného vývaru a pod poklicí dusíme. |
3 | K poloměkkému hovězímu masu přidáme maso vepřové a vše dusíme do změknutí. |
4 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a provaříme. |
5 | Šťávu procedíme na maso, přidáme zeleninové lečo i s nálevem a povaříme. |
6 | Ke konci varu přilijeme červené víno a vše krátce povaříme. |
Poznámka
Lečo sterilované: s nálevem