Berlínská játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Berlínská játra
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19932 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
1 ks | Jablka |
600 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 452,5mg |
Draslík | 555,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Játra vepřová, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Berlínská játra postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra omyjeme, osušíme a posypeme směsí mouky, soli a pepře. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm osmažíme po obou stranách. |
3 | Na jiné pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a dozlatova osmahneme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Vyjmeme z pánve, přilijeme zbylý olej a podusíme na něm oloupané, na plátky nakrájené jablko. |
4 | Játra upravíme na talíře a podáváme s cibulí a jablečnými plátky. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Pokrm můžeme připravit i z telecích jater.