Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19932

Ingredience

250 g Cibule
1 ks Jablka
600 g Játra vepřová
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 122kJ
5% Sacharidy 17 g
9% Tuky 7 g
16% Sodík 327 mg
59% Bílkoviny 33 g

Berlínská játra postup přípravy receptu:

1

Očištěná játra omyjeme, osušíme a posypeme směsí mouky, soli a pepře.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm osmažíme po obou stranách.

3

Na jiné pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a dozlatova osmahneme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Vyjmeme z pánve, přilijeme zbylý olej a podusíme na něm oloupané, na plátky nakrájené jablko.

4

Játra upravíme na talíře a podáváme s cibulí a jablečnými plátky.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Pokrm můžeme připravit i z telecích jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept