Kuřecí játra v leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra v leču
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19967 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Játra kuřecí |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 431,3mg |
Draslík | 693,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Kari koření, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kuřecí játra v leču postup přípravy receptu:
1 | Očištěná, na nudličky nakrájená játra orestujeme v pánvi na oleji a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, postupně přidáme očištěné, nakrájené papriky a oloupaná, pokrájená rajčata. Podle chuti osolíme, přisypeme kari koření a dusíme do měkka. |
2 | K měkké zelenině přidáme orestovaná kuřecí játra, vše promícháme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.