Grilované sardinky se zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované sardinky se zálivkou
Grilované sardinky se zálivkou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 20059 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
12 ks | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 141g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 237,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Citrony, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované sardinky se zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Suroviny na přípravu zálivky, tj. panenský olivový olej, šalotky nakrájené na kolečka, nastrouhanou kůru z 1 citronu, asi 4 lžíce citronové šťávy, bez semínek a nadrobno nakrájenou červenou chilli papričku, drobně pokrájený stroužek česneku, sůl a pepř podle chuti dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a důkladně protřepeme. |
2 | Ze sardinek odstraníme hlavy a vykucháme je. Ryby opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami. |
3 | Na grilovací plech rozprostřeme alobal lesklou stranou navrch. Pokapeme jej trochou olivového oleje, aby se sardinky nepřichytily. Na alobal rozložíme v jedné vrstvě sardinky, potřeme je připravenou zálivkou a dáme pod rozehřátý gril na 1,5 minuty opéct. |
4 | Ryby otočíme, opět potřeme zálivkou a opět 1,5 minuty grilujeme. Maso musí být křehké. |
5 | Zbývající zálivku přelijeme do zapékací mísy, vložíme do ní ogrilované ryby, které v zálivce ještě obrátíme, aby byly dobře potřené, a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií a necháme alespoň 2 hodiny uložené v lednici. |
6 | Sardinky i se zálivkou servírujeme rozložené na míse, ozdobené petrželkou a kousky citronu. |