Závitky z vepřového masa po brněnsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z vepřového masa po brněnsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20103 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Hrášek |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
1 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 234,2mg |
Draslík | 376,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 242,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z vepřového masa po brněnsku postup přípravy receptu:
1 | Plátky vepřového masa naklepeme a osolíme. Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme hrášek, vejce, osolíme a necháme ztuhnout. |
2 | Po ztuhnutí náplně ji urovnáme na připravené plátky masa, přeložíme a sepneme párátky. Obalíme v klasickém trojobalu a zvolna smažíme po obou stranách na rozehřátém tuku. |