Jednoduchý recept

Slaný koláč s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 20172

Ingredience

450 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
50 g Kukuřice cukrová nakládaná
150 ml Mléko polotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
180 g Tuňák v oleji
3 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 666kJ
7% Sacharidy 25 g
29% Tuky 21 g
19% Sodík 371 mg
48% Bílkoviny 27 g

Slaný koláč s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scezené brambory překlopíme do mísy, rozšťoucháme, posypeme moukou, přidáme máslo a vypracujeme těsto. Plech vysteleme papírem na pečení, položíme na něj těsto z brambor, rozetřeme po celém plechu a dáme péct. Pečeme 20 minut a ihned plech vyjmeme z trouby.

2

Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme. Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, papriku a kukuřici. Zprudka restujeme 4 minuty a nasypeme na upečenou bramborovou kaši. Vršek poházíme kousky tuňáka z konzervy.

3

V mléce rozšleháme vejce, přisypeme sekaný kopr, osolíme a opepříme. Touto směsí celý koláč rovnoměrně polijeme, posypeme strouhaným sýrem a dáme znovu zapéct. Pečeme při vysoké teplotě 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátem jako samostatný chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept