Recept

Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20209

Ingredience

omáčka
2 polévková lžíce Pažitka
2 ks Rajčata
200 ml Smetana 12% (konzumní)
40 g Sýr Eidam cihla 40%
40 g Sýr smetanový tavený 45%
0,5 kávová lžička Sůl
Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pšeničná krupice
1 kávová lžička Sůl
300 g Tvaroh tučný
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 184kJ
7% Sacharidy 26 g
74% Tuky 55 g
38% Sodík 766 mg
76% Bílkoviny 43 g

Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný špenát spaříme, nasekáme a promícháme s tvarohem utřeným s máslem. Přidáme vejce, sůl, krupici a koření a vše dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přisypeme krupici.

2

Z těsta vykrajujeme lžící noky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Zvolna vaříme 5-10 minut.

3

Příprava omáčky: Ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní na kousky rozdělené tavené sýry, nastrouhaný sýr, osolíme a chvíli vaříme. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a omytá, na kousky nakrájená rajčata.

4

Horké noky na talířích přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept