Italský chřest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský chřest
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20293 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
24 ml | Balsamico ocet |
500 g | Chřest zelený |
24 ml | Olej olivový |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 136kJ
4% Sacharidy 14 g
25% Tuky 19 g
20% Sodík 403 mg
26% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 36,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský chřest postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme a zbavíme dřevnatých částí. |
2 | Dáme do mísy, zalijeme olejem a dobře promícháme. Takto připravené necháme 10 minut grilovat. Poté přelijeme balsamikovým octem a posypeme strouhaným parmezánem. |