Šunkové steaky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové steaky se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20310 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Kečup |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 259,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika sterilovaná, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkové steaky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, okurku a oloupané jablko nakrájíme na nudličky a papriku nakrájíme na proužky. |
2 | Na másle zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, okurku, jablko, papriku a vše krátce podusíme. |
3 | Potom vmícháme kečup, sůl, pepř a směs prohřejeme. |
4 | Plátky šunky po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji, upravíme na talíře a pokryjeme připravenou horkou směsí. |
5 | Ozdobíme snítkou petrželky a ihned podáváme. |