Těstovinový salát s olivami a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s olivami a mozzarellou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | evca |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20389 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
10 ks | Bazalka |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
100 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy zelené |
0,5 ks | Paprika oranžová |
2 špetka | Pepř bílý |
100 g | Rajčata Cherry |
2 špetka | Sůl |
150 g | Těstoviny Conchiglie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 427,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Cibulka jarní, Cuketa, Mozzarella, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Paprika oranžová, Rajčata Cherry, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s olivami a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny, scedíme je a dáme do mísy vychladnout. |
2 | Očistíme jarní cibulku a nakrájíme ji na tenká kolečka, dále omyjeme cherry rajčata a pokrájíme je na plátky. To samé provedeme i se zelenými olivami. Vezmeme půlku oranžové papriky a nakrájíme ji na tenké nudličky. Přidáme malou cuketu, kterou jsme podélně rozřízli a rozkrájeli na tenké plátky. Poté mozzarellu nakrájíme na asi centimetrové kostičky a posekáme bazalku. Všechny suroviny promícháme v míse, ve které jsme nechali vychladnout těstoviny. Pro dochucení přidáme olivový olej, balsamico ocet, osolíme a opepříme. |