Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 20437
Kategorie: Bábovky

Ingredience

180 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 680kJ
16% Sacharidy 56 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 41 mg
15% Bílkoviny 9 g

Rychlá jemná bábovka postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj cukr a vanilkový cukr. Šleháme, až je sníh pevný a cukr se rozpustí.

2

Potom zlehka vmícháme žloutky, ušlehanou smetanu, mouku a spařené, okapané rozinky. Vše promícháme.

3

Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a povrch uhladíme.

4

Bábovku pečeme v mírně vyhřáté troubě 40-50 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept