Morková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Morková omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20463 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
500 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Jíška instantní |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Morek |
1 špetka | Pepř bílý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 275,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Morek, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Morková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Morek nasekáme na kostičky a povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme a zatím necháme ležet. |
2 | Do hrnce nalijeme oba vývary a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, osolíme a opepříme. Přimícháme máslo a vaříme asi 15 minut, až se část tekutiny odpaří a omáčka více zhoustne. Výsledné množství omáčky je asi tři čtvrtě litru. |
3 | Nakonec přidáme morek a ještě 2 minuty povaříme. Do hotové omáčky vmícháme sekanou čerstvou petrželku. |