Haše z pečeného vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Haše z pečeného vepřového masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřové maso pečené |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 77,8mg |
Draslík | 19,2mg |
Vláknina | 496,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso pečené, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Haše z pečeného vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Pečené vepřové maso i s trochou vypečené šťávy nebo vývaru umeleme. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji šťávou z pečeného masa zředěnou vodou, rozšleháme a povaříme do zhoustnutí. |
3 | Potom do omáčky vložíme mleté maso, na plátky nakrájenou, vodou navlhčenou a rozmělněnou žemli, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |