Kapr v sardelové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v sardelové marinádě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20506 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
400 g | Kapr obecný |
150 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
30 g | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 368,8mg |
Vláknina | 386,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kapr obecný, Majonéza, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v sardelové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osušíme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na části oleje. Porce vyjmeme a vykostíme. |
2 | Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou okurku. Vmícháme sardelovou pastu a necháme vychladnout. |
3 | Studené porce kapra upravíme na talířky a přelijeme majonézou promíchanou se sardelovou směsí, mlékem, cukrem, octem a solí. Necháme několik hodin proležet. |
4 | Před podáváním ozdobíme každou porci dílkem vařeného vejce a snítkou petrželky. |