Kuře pečené ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené ve slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20517 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
1200 g | Kuře |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 712,3mg |
---|---|
Cholesterol | 242,0mg |
Draslík | 627,2mg |
Vláknina | 557,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Kuře, Majoránka, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené ve slanině postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Maso osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, rozemnutou majoránkou a poklademe kousky bobkového listu. |
2 | Do plátků anglické slaniny bez kůže zabalíme připravené porce kuřete, ovážeme nití, vložíme na pekáč a pečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso obracíme a podléváme trochou vody. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. |