Rýnské roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýnské roštěnky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
40 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 529,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýnské roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme. Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové. Vyjmeme je na nahřáté talíře. |
2 | Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, mletou papriku a hladkou mouku. Vše osmahneme, přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Povaříme do zhoustnutí, osolíme a nalijeme na roštěnky. |
3 | Podáváme s opékanými bramborami nebo se smaženými hranolky. |