Játrové špízy se švestkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové špízy se švestkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20556 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
švestková omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Povidla švestková |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
200 g | Švestky |
150 g | Švestky sušené |
250 ml | Víno červené |
Játrové špízy se švestkovou omáčkou | |
150 g | Anglická slanina |
400 g | Játra vepřová |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř 4 barev |
200 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 332,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 22g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice mletá, Sůl, Švestky, Švestky sušené, Víno červené, Anglická slanina, Játra vepřová, Olej rostlinný, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Povidla švestková, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrové špízy se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a obalíme do plátků slaniny. Napichujeme je střídavě se sušenými švestkami na jehly. |
2 | Připravené špízy obalíme v nadrceném pepři a upečeme v troubě pod grilem nebo na pánvi na oleji. |
3 | Špízy podáváme se švestkovou omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže nebo zeleninový salát a pečivo. |
4 | Příprava omáčky: Omyté, vypeckované švestky (nebo kompotované) opečeme na másle. Přidáme povidla, víno a skořici, vše krátce povaříme a nakonec vmícháme sušené švestky. Omáčku podle chuti osolíme a osladíme. |