Rybízová omáčka na makrely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová omáčka na makrely
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20572 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko plnotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Omáčka rybí |
200 g | Rybíz červený |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 ml | Víno bílé |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 338,9mg |
Draslík | 287,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 348,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 134,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka rybí, Rybíz červený, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová omáčka na makrely postup přípravy receptu:
1 | Na hlubší pánvi rozpustíme 50 g másla, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou opatrně vmícháme žloutky. Vaříme asi 10 minut a odstavíme z ohně. |
2 | Do odstavené omáčky vmícháme 150 g másla, rybí omáčku a rybíz, který jsme předem povařili 4 minuty v bílém víně. |
Poznámka
Tato omáčka se podává ke grilovaným makrelám.