Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20592

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
7 dkg Cukr krupice
1 dkg Cukr vanilka
2 dkg Droždí
0,3 l Mléko polotučné
50 dkg Mouka polohrubá
12 dkg Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 404kJ
13% Sacharidy 46 g
18% Tuky 13 g
5% Sodík 100 mg
15% Bílkoviny 9 g

České koláče postup přípravy receptu:

1

Ve velké míse prosejeme mouku, trochu ji osolíme, přidáme cukr, utlučenou vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek z droždí (droždí, cukr, mouka, vlažné mléko - společně rozmícháme, necháme vykynout o polovinu množství). Ohřejeme mléko, zamícháme do něj 10 dkg rozpuštěného másla, přidáme 2 žloutky a hmotu nalijeme do mísy. Vyválíme hladké těsto, lehce ho pomoučíme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

2

Po vykynutí těsto vyválíme, aby bylo asi 1 cm silné, a rozřežeme ho na čtverečky. Doprostřed každého dáme asi lžičku nádivky (maková, tvarohová, marmeláda aj.). Rohy těsta vytáhneme a nad nádivkou spojíme tak, abychom ji z každé strany mohli vidět.

3

Vymažeme plech máslem, naskládáme na něj koláče a necháme ještě vykynout. Poté pomažeme koláče žloutkem a vložíme plech do trouby, pečeme cca 20 min. (v elektrické troubě cca na 200 °C).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept