Recept

Tykev s rajčaty na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20612

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 ks Polévkové kostky Vitana
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
500 g Tykev
0,5 l Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 797kJ
3% Sacharidy 10 g
22% Tuky 16 g
12% Sodík 243 mg
6% Bílkoviny 3 g

Tykev s rajčaty na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěnou tykev nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy, osolíme, okyselíme octem a necháme asi 1 hodinu stát.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou tykev, zamícháme a podlijeme vodou. Přidáme kousek bujónu a dusíme pod pokličkou.

3

Omytá rajčata podusíme v malém množství vody, prolisujeme a přidáme k tykvi. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec pokrm přisolíme, ochutíme octem a cukrem a na talířích přelijeme zakysanou smetanou.

4

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept