Omáčka Villeroy rajčatová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Villeroy rajčatová
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20666 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Houby čerstvé |
80 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 486,8mg |
Draslík | 174,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 540,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Villeroy rajčatová postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nakrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Lehce osolíme. |
2 | Vařenou omáčku odstavíme z ohně a důkladně rozmixujeme. Vmícháme lžíci másla a 300 ml hustého rajčatového protlaku, ještě krátce povaříme, aby omáčka měla správnou krémovou konzistenci. Je-li řidší, povaříme trochu déle, aby se přebytečná tekutina odpařila. |