Panádová nádivka z mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panádová nádivka z mouky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 20717 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panádová nádivka z mouky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo, osolíme a přivedeme k varu. Nevaříme, pouze necháme probublat a ihned sejmeme z plotny. Za stálého míchání přisypeme mouku. |
2 | Vyklopíme na rozpálenou pánev a vysoušíme tak dlouho, až vznikne středně tuhé těsto. Necháme vychladnout. |
Poznámka
Tato nádivka se používá s různými přísadami do masových rolád.