Makrela na řecký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela na řecký způsob
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kečup |
4 ks | Makrela obecná |
1,5 dl | Olej olivový jedlý |
4 ks | Olivy nakládané |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 201,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olivy nakládané, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Makrela obecná, Olej olivový jedlý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela na řecký způsob postup přípravy receptu:
1 | Makrely omyjeme, očistíme, vykucháme a znovu opláchneme vodou. Necháme odkapat, pak je osolíme a zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji po obou stranách dozlatova. |
2 | Makrely z pánve vyndáme na talíř a do výpeku dáme pokrájenou cibuli a olivy na kolečka, přidáme kečup, rajčatový protlak, bílé víno, cukr a sůl podle chuti, opepříme a vše dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou 20 minut. |
3 | Do hotové omáčky vložíme opečené makrely a podáváme teplé s bramborami nebo rýží. |