Houbový paprikáš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový paprikáš
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20742 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Houby čerstvé |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 920,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 648,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový paprikáš postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova osmahneme na másle. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a papriky. Za stálého míchání smažíme do vydušení šťávy. |
2 | Odstavíme z plotny, vmícháme mletou papriku, zpěníme a podlijeme trochou vody. Osolíme a dusíme doměkka. V pokrmu nemá zůstat moc tekutiny. |
3 | Horký paprikáš rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a ihned podáváme s pečivem nebo vařenými bramborami. |