Polévka s telecím kolenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 265 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s telecím kolenem
Celkový čas: | 265 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20765 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Telecí koleno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Telecí koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s telecím kolenem postup přípravy receptu:
1 | Telecí koleno nebo hruď omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme a dáme vařit společně se zeleninou a celým pepřem. Hned od začátku varu sbíráme lžící z povrchu vzniklou pěnu. Polévku vaříme pomalu asi 4 hodiny. |
2 | Uvařené maso opatrně vybereme, oddělíme od kosti, pokrájíme a vrátíme do scezeného čistého vývaru. |
3 | Pokud máme rádi v polévce mrkev, tak čerstvou, očištěnou a pokrájenou, přidáme 20 minut před koncem vaření. |